Det första träningsmålet är uppfyllt!

Ett första mål var att komma igång och springa igen efter många år. Det gick sisådär förra året pga av alldeles för otränade ben.

Återstarten i våras gick superbra och har med ett kortare uppehåll i början av maj flutit på kanonbra. 

Målsättningen som jag satte upp i april var att vid månadsskiftet juni/juli springa en mil på 55 minuter. Denna målsättning uppfylldes med god marginal den 22 juni när milen klarades av på 54 minuter.

Att förnya vilket mål som nu ska uppnås kändes lite svårare, men det finns i alla fall några olika sikten inställda. 

Tidsmässigt är det två olika, 10 km på 52 min och 15 km på 1 h 20 min, som ska uppnås till månadsskiftet augusti/september.

Sedan är ett annat mål att springa Kretsloppet i Borås den 17 september. Jag har aldrig sprungit i någon arrangerad tillställning likt detta så det känns som ett relevant mål att sätta upp.

Vad det tidsmässigt ska resultera i har jag ingen uppfattning om  när man springer tillsammans med tusentals andra, men under en timme är skamgränsen under alla omständigheter och om jag inte missbedömt bansträckningen något kopiöst ska det kunna gå på under 55 minuter.

image from d.pr

En annan sak att notera är att aktiviteten på Runkeeper har ökat markant de senaste månaderna. Träning och sociala medier kan gå hand i hand och det faktum att just Runkeeper har öppnat upp sitt API för samarbete gör att det är extremt spännande att se vad som sker just där framöver. Följ mig där och skaffa ett eget konto.