Rhodos – ut ur skuggan av bargatan

Rhodos 2000 och 2009 är en stor skillnad.

Det är inte bara drachmer och euro och väsentligt högre priser på allt som skiljer sig åt.
År 2000 en vecka i början av aug tillsammans med Tobias. Båda två singlar. Jag sedan ett par år tillbaka och han utan något riktigt förhållande alls på kontot. Hotellet låg mitt i stan och vår tid tillbringades till mycket stor del på bargatan tillsammans med Heineken, shots, gin and tonic och förhoppningar om tjejer.

Outtalat var dessa förhoppningar sannolikt av en helt annan art. Vi ville träffa någon som ville följa oss mycket längre än bara tillbaka till ett hotellrum eller en öde solsäng på klapperstensstranden. Vi ville där, eller nån annanstans där vi festade tillsammans under en period på 4-5 år, träffa någon som tog död på singellivet och gav oss något helt annat.
Men då var det en av årets stora höjdpunkter på året och något som vi säkert fokuserade alldeles för mycket på.

Desperationen lyste igenom det vi själva tyckte var coolt och det var nog först när vi la detta åt sidan som vi till slut fann rätt väg ut ur singellivets trassliga och snåriga väg.
 
Ett avgörande ögonblick tror jag var när vi båda nyårsafton 2001/2002 befann oss på hotell Stenungsbaden i Stenungsund och framåt tolvrycket gemensamt kom fram till hur patetiskt vårt sökande och trånande efter den rätta verkligen var och att det fan var dags för oss att skärpa till oss rejält. Inget uttalat nyårslöfte men ändå en brytpunkt som när det nya året 2002 var slut hade resulterat i att vi båda hade träffat de som vi fortfarande är tillsammans med. 

Detta ledde till att min och Tobias nära vänskap, baserat på en gemensam sak, ganska snabbt rann ut i sanden. Idag vet jag inte när vi senast träffades eller hördes av, men jag vet att de åren när vi levde ett liv med party och resor var förbannat roliga och något, som trots det som i efterhand ser aningen desperat och lite patetiskt ut, ändå var värt varenda tillfälle. Inte minst gäller det veckorna i Agios Nicholaos, på Kos, i Benidorm och veckan på Rhodos för nio år sedan.

Den här Rhodos-veckan tillbringas i betydande stillhet med min familj och min frus syster. Visst blir det några öl varje dag men knappast något som kan jämföras med veckan i augusti 2000.