När den gemensamma vägen delar sig

Förhållanden är komplicerade.

Det finns så många olika faktorer som är med och påverkar hur ett gemensamt liv utvecklar sig och tar vägen någonstans. Det är två individer som ska lyckas stimulera varandra och utvecklas i samma riktning och det är andra yttre omständigheter som hela tiden är med och spelar sin roll.

Vissa får kämpa mer än andra för att fortsätta på det som visar sig blir en betydligt krokigare resa än vad man någonsin kunde inbillat sig när kärleken slog rot. Det är ett bagage och det är utvecklingen och oförutsedda och omstörtande händelser som ställer allt på sin spets och testar hur stark kärleken egentligen är.

Kärleken kan övervinna mycket och länge. Men den kan också komma till ett vägskäl där alla prövningar till slut har tagit ut sin rätt och det visar sig att två människor som har levt ett halvt liv tillsammans inte längre har det gemensamma liv som man en gång hade.

Det är tråkigt och det är jobbigt, men det är efter något som jag uppfattar som moget övervägande säkert ett bra beslut.

Oavsett om det är ett tillfälligt break eller något som är definitivt så är det, trots faktorer som skulle kunna ge det ytterligare en tid, förhoppningsvis något som leder till ett bättre liv. Säkert inte direkt och sannolikt inte under ett bra tag framöver. Men kanske till slut.