En klassresa för mig och mina barn

Det finns många som pratar om att de gjort en klassresa. Vad som exakt ingår i den benämningen är svårt att definiera, men nånstans handlar det om att kunna leva ett liv som inte var en tänkbar möjlighet under ens uppväxt.

För mig handlar det inte så mycket om vad jag kan göra som vuxen, som var omöjligt som barn, som att jag kan ge mina egna barn andra möjligheter och perspektiv redan från början i livet.

En klassresa definieras nästan alltid i ekonomiska termer och jag tror att det är en omöjlig faktor att komma förbi. Men det behöver inte handla enbart om en klassresa rent ekonomiskt utan det måste också innefatta en klassresa definierad ur ett kvalitétsperspektiv.

Det spelar ingen roll hur mycket pengar du har lyckats samla ihop i din klassresa om det rent kvalitéts- och utförandemässigt inte lyckas nå upp till en högre nivå på ditt liv jämfört med dina föräldrars. Det spelar ingen roll om du så reser jorden runt med dina barn och du inte lyckas få dom att må bra och skapa möjligheter för deras fortsatta utveckling.

Det handlar om att pusha i tillräckligt hög grad för att de ska ta steg i livet som en annan inte gjorde på de 25 första. Det handlar om att på det här viset, med perspektiv och utvecklingsmöjligheter, skapa en klassresa för sina barn som innebär att de får det som alla borde få på ett sätt som är mer enkelt och i vissa avseenden gratis i jämförelse med vad man själv fick uppleva och kanske till viss del fick genomlida.

Det är om detta som en del av vår vecka i Lindvallen handlar om. Det är detta som är en del av en klassresa för mig.

Andra bloggar om , , , Intressant.se