Pappa, varför går dagarna så fort?

"Pappa, varför går dagarna så fort?"

Så brukar hon säga ganska ofta på kvällarna nu för tiden när hon tycker att det alldeles för tidigt är dags att lägga sig. 

Det finns inget att invända mot detta konstaterande från min stora lilla tjej som idag fyller 6 år. 

Dagarna, veckorna och åren går enormt snabbt och vardagsperspektivet förflyttas hela tiden från gamla till nya glädjeämnen och bekymmer. Att fylla 6 år är i sig inte en viktig gräns men att ett år kan göra stor skillnad är lätt att konstatera.

Det finns en helt annan trygghet i henne idag jämfört med för ett år sedan. Hon har själv märkt hur mycket hon klarar av bara hon vågar. Vi har säkert en del i detta men även personalen på förskolan är en viktig bit i denna utveckling.

Hennes intresse för bokstäver och ord, som har funnits där ända sedan hon var 2,5 år, har nu utvecklats ytterligare så att hon både läser och skriver på ett förbluffande sätt. Inte bara att hon för ihop bokstäver till ord utan att hon även får till de svåra sammasatta bokstäverna till rätt uttal. Ett intresse som givetvis är enorm bra för henne att ha med sig när hon till hösten början "nollan".

SDC11267

Det där med att dagarna går så fort kan lätt göra att man glömmer bort hur stolt och glad man egentligen är över sina barn. Jag märker i alla fall det. Men just stoltheten över hur duktiga dom verkligen är på så många sätt är givetvis något som är påfallande när man väl reflekterar lite mer än vanligt.

Det är kanske ytterligare en bra sak med födelsedagar.

Den här födelsedagen har hon fått att gå fort genom att först öppna paket i mammas och pappas säng, varit på Universeum med mamma och lillasyster och sedan ätit glass på Glasscafét i Bollebygd.