Träningsmånaden April avklarad över förväntan

Det känn rätt gott att kunna gå in i Maj och konstatera att jag faktiskt på allvar är igång med regelbunden träning, utan ständiga bakslag, redan under April.

Den första rundan 5 April var något som jag genomförde med lite skräck över hur det skulle fungera. Men det visade sig att förra årets bekymmer är ett dåligt minne och det är nu ändå en anständig kvalitét på de löprundor jag ger mig ut på ett par gånger per vecka.

Tanken är väl att det ska bli 3 gånger per vecka, men jag ska försöka hålla mig tils jag känner att det inte riskerar överansträngningar på olika ställen.

Summeringen av April är att det har blivit åtta rundor på i snitt 5,3 km (variation mellan 4,5-7,5 km). Dessa har avverkats på i snitt 5 minuter 38 sekunder per kilomoter med en snabbaste runda från igår då 4,6 km sprangs på 5:16/km.

Framförallt känns det oförskämt bra när jag springer och förutsättningarna för att springa både längre och lite fortare finns där definitivt.

Samtliga rundor och en rad olika fakta finns att se på min Runkeeper-profil.

Mitt kortsiktiga mål är att till månadsskiftet juni/juli springa en mil på 55 minuter.

Något mer långsiktigt mål har jag egentligen inte alls just nu. Det viktigaste är att det fortsätter fungera lika bra som det har gjort under April.

För att underlätta förutsättningarna för detta var jag igår och köpte nya skor på Fotriktigt i Borås.

image from d.pr

Ett par Saucony i en iögonfallande färg, men det var dom som kändes allra bäst och ska fungera bäst för mina ben och fötter.